Hij pakt nog sneller in, kan nu instrumentennetten van vrijwel elke afmeting verpakken en is voorzien van compleet nieuwe AI-gedreven software. De tweede generatie van de R-APPIT zet een compleet nieuwe automatiseringsstandaard voor de verwerking van gereinigd medisch instrumentarium.

R-SOLUTION Medical lanceerde in 2019 de eerste generatie van de medische inpakrobot, die het verpakkingsproces op de Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) automatiseert. Daarmee draagt de R-APPIT bij aan de continuïteit, kwaliteit en efficiëntie van deze cruciale ziekenhuisafdeling.

Integratie van kunstmatige intelligentie

Sinds de lancering is achter de schermen doorgewerkt aan de doorontwikkeling van de medische inpakrobot. Een belangrijke innovatie is de toepassing van een AI-gedreven visionsysteem. Dat systeem bepaalt automatisch de afmetingen van de instrumentenset en kiest op basis daarvan de optimale inpakmethode en de benodigde hoeveelheid verpakkingsmateriaal.

Bredere range aan verpakkingsafmetingen

De vernieuwde medische inpakrobot verpakt naar wens met de 1- of 2-fasemethodiek, ondersteunt het vouwprotocol van CSA’s en is compatibel met verpakkingsrollen in verschillende diktes, van alle bekende leveranciers. Dankzij de vernieuwde software kunnen nu instrumentennetten in een bredere afmetingenrange geautomatiseerd verwerkt worden.

Verhoogde verwerkingscapaciteit

Dat doet de tweede generatie van de R-APPIT ook nog eens sneller dan z’n voorganger. De verpakkingscapaciteit van de medische inpakrobot is daarmee toegenomen tot 525.000 instrumentennetten per jaar, wanneer de robot 24/7 in gebruik is. Diverse kleine innovaties, zoals het toevoegen van een dubbele taperolhouder, worden getoond op het World Sterilization Congress dat van 18 tot en met 21 oktober plaatsvindt in Brussel.

SHARE

Related

R-SOLUTION Medical versnelt groeiambities met participatie

Ramphastos Investments, de investeringsmaatschappij van ondernemer en investeerder Marcel Boekhoorn, is aandeelhouder geworden van R-SOLUTION Medical, pionier op het gebied van geautomatiseerd verpakken van herbruikbare medische instrumenten voor ziekenhuizen en zorginstellingen. Het in 2017 opgerichte bedrijf verwacht met de investering van Ramphastos Investments haar nationale en internationale groeiambities te versnellen.