R-SOLUTION Medical lanceert op het World Sterilization Congress (WFHSS 2023) de tweede generatie van haar medische inpakrobot. Het congres vindt plaats van 18 tot en met 21 oktober in congrescentrum SQUARE in Brussel. De vernieuwde R-APPIT is te vinden bij stand 1.19.

WFHSS 2023 is het toonaangevende wetenschappelijk congres over sterilisatie in ziekenhuizen. Het congres wordt georganiseerd door de World Federation for Hospital Sterilization Sciences (WFHSS) en de Association for Sterilization in Europe (ASTER). In Brussel komen experts, professionals en leveranciers op het gebied van sterilisatie, desinfectie, infectiepreventie en kwaliteitsbeheer in de gezondheidszorg samen.

Consistent, volgens protocol verpakken

Patiëntveiligheid is één van de key-thema’s van WFHSS 2023. De lancering van de volledig vernieuwde R-APPIT sluit naadloos aan op dat thema. Door gereinigd medisch instrumentarium volledig geautomatiseerd te verpakken, gebeurt dat altijd consistent volgens protocol. Ook is er geen kans dat er humaan materiaal in instrumentennetten komt tijdens het verpakken, wat bijdraagt aan het terugdringen van post-operatieve wondinfecties.

Terugdringen post-operatieve wondinfecties

De tweede generatie R-APPIT is voorzien van AI-gedreven software. De robot verpakt nu nog sneller en kan instrumentennetten van vrijwel elke afmeting verwerken. Daarbij selecteert de robot automatisch de juiste verpakkingsmethode en verpakkingsafmetingen, waardoor tot 28 procent minder verpakkingsmateriaal wordt gebruikt. Dat levert in tien jaar tijd een besparing* van 31.795 kg medisch afval en een reductie* van 533.811 kg CO2-uitstoot op.

* bij 100.000 sets per jaar in vergelijking met handmatig inpakken.

SHARE

Related

R-SOLUTION Medical versnelt groeiambities met participatie

Ramphastos Investments, de investeringsmaatschappij van ondernemer en investeerder Marcel Boekhoorn, is aandeelhouder geworden van R-SOLUTION Medical, pionier op het gebied van geautomatiseerd verpakken van herbruikbare medische instrumenten voor ziekenhuizen en zorginstellingen. Het in 2017 opgerichte bedrijf verwacht met de investering van Ramphastos Investments haar nationale en internationale groeiambities te versnellen.